Besplatna dostava
za narudžbe iznad €40
Uštedi 10%
na prvu narudžbu prijavom na newsletter
Save 10%
on your first order when you subscribe to newsletter
Uštedi 10%
na prvu narudžbu prijavom na newsletter

Kategorija

Kategorije

Arhiva

Ravensara – upoznajte najsnažnije antivirusno ulje

ravensara

Dea Flores 100% čisto eterično ulje ravensara odlična je prirodna pomoć za ublažavanje simptoma virusnih infekcija i gripe. Revensara, također poznata kao Cinnamomum camphora, je biljka koja se stoljećima koristila u tradicionalnoj medicini zbog brojnih zdravstvenih prednosti.

Ravensara pripada rodu kamforovaca, a porijeklom je s Madagaskara. Zbog intenzivne arome ravensara je poznata i pod nazivom Hazomantira što doslovno znači „drvo koje otpušta miris“. Eterično ulje ravensare dobiva se destilacijom vodenom parom iz lišća i grana visokog, zimzelenog drveta. Za proizvodnju 1 kg eteričnog ulja potrebno je oko 50 kg biljnog materijala.

Gdje može pomoći ravensara?

Ulje je poznato po svom snažnom, drvenastom mirisu i brojnim terapeutskim svojstvima. U ayurvedskoj medicini ravensara se smatra biljkom koja promiče cjelokupno zdravlje i dobrobit pa se često koristila za poboljšanje probave i smanjenje upala.

Postoje brojna eterična ulja koja pomažu u poboljšavaju funkciju imunološkog sustava, a jedno od njih upravo je ravensara. Zahvaljujući antivirusnim i protuupalnim svojstvima, može se koristiti za jačanje imunološkog sustava, promicanje zdravlja dišnog sustava ili prirodna pomoć kod tegoba povezanih s prehladom ili gripom. Poznato je i po analgetskom djelovanju te je učinkovito u ublažavanju bolova u mišićima i zglobovima.

Antivirusno djelovanje

Eterično ulje revensare jedno je od najpotentnijih antivirusnih eteričnih ulja, a istovremeno je vrlo blago pa je sigurno za primjenu, uz savjet aromaterapeuta, i kod djece. Kod djece preporuča se eterično ulje revensare koristiti za inhalaciju pomoću difuzera  i/ili inhalatora, ili dermalnom aplikacijom razrijeđeno u biljnom ulju.

Zbog svojih antivirusnih i protuupalnih svojstava eterično će ulje revensare biti vaš saveznik u borbi protiv simptoma gripe i prehlade poput kašlja i začepljenog nosa. Dovoljno je nakapati nekoliko kapi eteričnog ulja revensare u difuzer te ga ostaviti da radi u prostoru u kojem se boravi. Osim toga, eterično ulje revensare može se nanijeti na leđa, prsa ili stopala razrijeđeno u baznom ulju.

Istraživanje eteričnog ulja revensare objavljeno u Međunarodnom časopisu za istraživanja i znanstvene inovacije ukazalo je na njegove brojne dobrobiti. Ono ima potencijalne zdravstvene pogodnosti poput antivirusnog djelovanja protiv različitih vrsta virusa, uključujući koronavirus, herpes simplex virus i citomegalovirus. Osim toga, istraživanja pokazuju da eterično ulje revensare ima protuupalna svojstva i svojstva ublažavanja boli, zbog čega može biti korisno za liječenje stanja poput artritisa.

Blagodati eteričnog ulja ravensare možete osjetiti uz naš prirodni balzam za usne s uljem revensare Prolabis. Ovaj hranjivi balzam za usne obogaćen je prirodnim biljnim i visokopotentnim uljima revensare, niaulija i čajevca. Uz to, sadrži antivirusna ulja tamanua i kantariona. Idealan je za korištenje tijekom sezone gripa i prehlada, ali i svaki puta kada osjetite peckanje na usnama koje prethodi izbijanju herpesa.

Dea Flores Aroma SET - Eterično ulje Ravensara + Eukaliptus + Čajevac

Eterično ulje ravensare, uz eterična ulja čajevca i eukaliptusa, možete pronaći i u Dea Flores Aroma setu. Aroma set idealan je za one koji se tek počinju zanimati za eterična ulja i aromaterapiju, ali može biti jednako zanimljiv i iskusnim znalcima. Sadrži najtraženija osnovna eterična ulja s antibakterijskim i antivirusnim svojstvima koja su neizostavni dio svake kućne aromaterapeutske ljekarne.

[1] https://dx.doi.org/10.51244/IJRSI.2021.8407

[2] http://journalijisr.com/sites/default/files/issues-pdf/IJISRR-602.pdf

Podijeli:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin