Besplatna dostava
za narudžbe iznad €40
Uštedi 10%
na prvu narudžbu prijavom na newsletter
Save 10%
on your first order when you subscribe to newsletter
Uštedi 10%
na prvu narudžbu prijavom na newsletter

Aroma set

(2 recenzije korisnika)
|

Aroma Set – čajevac, ravensara, eukaliptus

Dea Flores Aroma set idealan je za one koji se tek počinju zanimati za eterična ulja i aromaterapiju, ali jednako zanimljiv starim znalcima jer sadrži najtraženija osnovna eterična ulja. Aroma set je cjenovno poviljniji nego da se eterična ulja kupuju zasebno.

Aroma set sadrži

  • Čajevac, 100% čisto eterično ulje, 10 ml

Čajevac je zimzelena grmolika biljka iz porodice mirti porijeklom iz Australije. Ime je dobila kada je u 18. stoljeću istraživač James Cook vidio domoroce u Australiji kako od listova Melaleuce rade čaj.

Danas spada među najpoznatija eterična ulja. Dobiva se destilacijom vodenom parom listova. Potrebno je oko 100 kg listova da bi se dobilo 1 kg eteričnog ulja.

Eterično ulje čajevca već se dugi niz godina cijeni zbog svojih antibakterijskih, protugljvičnih i antivirusnih svojstava. Tradicionalno se koristilo kod dišnih infekcija bez obzira na uzrok, infektivnih enteritisa i kolitisa, kod urogenitalnih infekcija, akni, gripe.

  • Revensara, 100% čisto eterično ulje, 10 ml
    ct. 1,8 cineol

Revensara pripada rodu kamforovaca, a porijeklom je s Madagaskara. Lokalno stanovništvo je od davnina poznavalo ljekovita svojstva ove biljke prvenstveno zbog njenog antiseptičkog, protuvirusnog i antibakterijskog djelovanja. Radi intenzivne arome nazivaju ga Hazomantira što doslovno znači „drvo koje otpušta miris“.

Eterično ulje revensare dobiva se destilacijom vodenom parom listova. Oko 50 kg biljnog materijala potrebno je za proizvodnju 1 kg eteričnog ulja. Tradicionalno se koristi kod gripe i virusnih dišnih infekcija.

  • Eukaliptus, 100% prirodno eterično ulje, 10 ml

Postoji više od 600 vrsta eukaliptusa na svijetu. Ipak, najpoznatiji i najčešće upotrebljavani je Eucalyptus globulus. Nekada svojstven samo Australskom kontinentu, danas se uzgaja i u drugim dijelovima svijeta poput Kine, Indije, Južne Afrike.

Eterično ulje eukaliptusa dobiva se destilacijom vodenom parom plavičasto-zelenih listova. Od oko 50 kg biljnog materijala dobiva se 1 kg eteričnog ulja. Eterično ulje eukaliptusa vrlo je jak ekspektorans i smanjuje viskoznost sluzi u dišnom sustavu pa se tradicionalno koristilo kod svih oblika dišnih infekcija praćenih kašljem. Preporučujemo, također, upotrebu u aroma-lampama radi dezinfekcije i osvježenja prostora.

SKU 000067 Kategorija

Aroma set sadrži:

  • Čajevac, 100% čisto eterično ulje, 10 ml
  • Ravensara, 100% čisto eterično ulje, 10 ml
  • Eukaliptus, 100% čisto eterično ulje, 10 ml

Primijeniti u difuzerima i/ili prema savjetu aromaterapeuta

Čuvati zaštićeno od svjetla i topline. Ne nanositi direktno na kožu ili sluznicu. Nije za oralnu upotrebu. Držati daleko od dohvata djece.

Jamstvo kvalitete

21,45

Podijelite
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Moglo bi vam se svidjeti

Najnovije recenzije