Besplatna dostava
za narudžbe iznad €40
Uštedi 10%
na prvu narudžbu prijavom na newsletter
Save 10%
on your first order when you subscribe to newsletter
Uštedi 10%
na prvu narudžbu prijavom na newsletter

Kategorija

Kategorije

Arhiva

Hemoroidi – pomoć iz prirode

Što su hemoroidi?

Hemoroidi su često tabu tema iako predstavljaju raširen problem suvremenog života. Podjednako su prisutni kod muškaraca i kod žena.

Suvremeni život postao je gotovo uvjetovan korištenjem računala te radna mjesta, najčešće, uključuju prekomjerno sjedenje. Brzina kojom živimo nažalost doprinosi i nezdravoj odnosno tzv. brzoj prehrani.

Ljudskom organizmu prirodnije je kretanje i fizička aktivnost kao i unos zdrave hrane, stoga brzu hranu prepunu kemijskih dodataka i pojačivača okusa teško probavlja. Posljedično i pražnjenje crijeva je otežano, što uzrokuje dodatne napore koji često rezultiraju pojavom hemoroida.

Svakodnevno višesatno sjedenje također stvara prekomjerni pritisak na hemoroidalno tkivo, stoga su hemoroidi česti kod ljudi kojima je posao vezan uz sjedenje. Moje osobno iskustvo kaže da su najčešći korisnici preparata za hemoroide žene koje rade uredske poslove i profesionalni vozači.

Najčešći uzroci hemoroida

Najčešći uzrok pojave hemoroida je prekomjerni pritisak na oslabljeno hemoroidalno tkivo u anusnom području. Hemoroidalno tkivo čini preplet venskih žila u predjelu analnog otvora, čija je svrha zadržavanje vjetrova i sluzi. Ukoliko te žile oteknu, nastaju tegobe. Kao posljedica prekomjernog pritiska na oslabljeno tkivo, javlja se oticanje i upala žila oko anusa.

Uzroci nastanka hemoroida mogu biti:

 • neodgovarajuća prehrana (koja zahtijeva pretjerano naprezanje kako bi se obavilo pražnjenje crijeva)
 • sklonost proširenim venama
 • prekomjerno sjedenje
 • pretilost (masno tkivo iznad abdomena stvara pojačani pritisak na zdjelicu)
 • trudnoća (hormonske promjene kod trudnica izazivaju pojačan protok krvi u donji dio tijela i opuštanje tkiva, a fetus stvara dodatni pritisak)

Hemoroidi mogu biti unutarnji ili vanjski

Najčešći znak prisutnosti unutarnjih hemoroida je krvarenje nakon završenog pražnjenja crijeva. Unutarnji hemoroidi nisu vidljivi u početnoj fazi,  stoga je svježe krvarenje prilikom pražnjenja crijeva jedini znak koji upućuje na prisutan poremećaj. Tada se naime otečeni i povećani hemoroidalni čvorovi mogu raniti zbog izlaska stolice.

Ukoliko nisu liječeni unutarnji hemoroidi će se povećavati i izaći iz analnog otvora i neće ih biti moguće vratiti u crijevo.

Vanjske hemoroide čine manji žilni prepleti u vanjskome dijelu analnog kanala, a znakovi prisutnosti vanjskih hemoroida su bolovi pri sjedenju i pražnjenju crijeva ili bolna i tvrda kvržica u anusu.

Simptomi koji ukazuju na moguću prisutnost hemoroida

Simptomi koji najčešće ukazuju na poremećaj venske cirkulacije u anusnom području i prisutnost hemoroida su slijedeći:

 •  bolovi kod sjedenja
 •  krvarenje iz analnog otvora (prilikom pražnjenja crijeva)
 •  krv na toaletnom papiru
 •  osjećaj nepotpunog pražnjenja crijeva
 •  svrbež i draženje u analnom otvoru ili oko njega
 •  bolna kvržica u analnom otvoru ili oko njega

Kako liječiti hemoroide?

Jasno moramo istaknuti da je higijena zahvaćenog područja izuzetno važna, dakle na opranu i čistu kožu anusa nanose se balzami, masti ili kreme koje djeluju blagotvorno i potiču regeneraciju tog osjetljivog dijela tijela.

Na tržištu postoje mnogi preparati za liječenje i tretiranje hemoroidalnih poteškoća. Najčešća je upotreba masti koje se nanose lokalno no postoje i terapije za oralnu konzumaciju.

Smatramo da priroda pruža najbolja rješenja. Više od dvadeset godina iskustva u aromaterapiji dovelo je do kreiranja balzama protiv hemoroida «Hemorinal». Hemorinal je jedinstveni potpuno prirodni balzam koji djeluje njegujuće i regenerirajuće a osjetljivo analno područje.

Kombinacijom različitih biljnih i eteričnih ulja stvorena je savršena sinergijska snaga proizvoda kojom se tretiraju svi simptomi prisutni kod hemoroida – upala, svrbež, poticanje venske cirkulacije, zacjeljivanje i umirivanje kože. Da bismo postigli najbolje rezultate moramo, svakako, obratiti pažnju na ishranu i svakodnevnu tjelovježbu odnosno kretanje, uz kontinuiranu primjenu balzama Hemorinala sigurni smo da će se tegobe povući i smanjiti.

Kako DeaFlores proizvodi mogu pomoći u liječenju hemoroida?

Nezaboravno mi je iskustvo jednog od kupaca Dea Flores balzama protiv hemoroida koji je po zanimanju profesionalni vozač. Čovjek je to krupnije građe, prekomjerne težine koja mu ozbiljno utječe na zdravlje i dugogodišnjih problema sa hemorodima kao posljedice dugotrajnog svakodnevnog sjedenja i nezdrave hrane.

Već prilikom kupnje preparata, uz neizostavan osmijeh,  obećao mi je da će me preporučiti svim svojim kolegama ukoliko bude imao i malo koristi od balzama.

I tako je i bilo. Nakon nekoliko tjedana iz ljekarne u kojoj je kupio balzam protiv hemoroida, javili su kako je gospodin došao ponovo sa svoja dva prijatelja koji su također kupili DEA FLORES Hemorinal.

Kao i u svemu drugome, najbolji dokaz i najbolja preporuka je uvijek vlastito iskustvo. Želim da pružite priliku prirodi i olakšate si svakodnevne tegobe prirodnim putem koje je za vaše tijelo prijateljska pomoć – istovremeno dovoljno nježna te snažna i učinkovita.

Podijeli:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin