Besplatna dostava
za narudžbe iznad €40
Uštedi 10%
na prvu narudžbu prijavom na newsletter
Save 10%
on your first order when you subscribe to newsletter
Uštedi 10%
na prvu narudžbu prijavom na newsletter

Kategorija

Kategorije

Arhiva

Eterično ulje Licea

Dea Flores 100% čisto, prirodno eterično ulje licea (Litsea Cubeba) dobiva se destilacijom vodenom parom zrelih plodova zimzelenog tropskog grma Litsea Cubeba koje je porijeklom iz jugoistočne Azije. Dobiveno eterično ulje sadrži preko 75% monoterpenskih aldehida, prvenstveno geraniala i nerala. Plodovi nalikuju zrnu papra pa je eterično ulje licee poznato i pod nazivom May Chang, odnosno „planinski papar“. Eterično ulje licee poznato je po svojoj svježoj aromi poput limuna, te se zbog svog osvježavajućeg i stimulirajućeg mirisa često koristi u aromaterapiji i parfemskoj industriji.

Licea porijeklo

Eterično ulje licee odavno se koristi u kineskoj medicini za liječenje različitih stanja kože i promicanje cjelokupnog zdravlja zbog svojih antibakterijskih i antifungalnih svojstava. Zahvaljujući protuupalnom djelovanju, ublažava bolove i smanjuje otekline u zglobovima i mišićima. Osim toga, eterično ulje licee potiče cirkulaciju i opuštanje, što može dodatno pridonijeti zdravlju mišića i zglobova.

Eterično ulje licee nudi i niz drugih pogodnosti, a neke od njih navedene su u nastavku.

Kako djeluje eterično ulje licea?

Istraživanja[1] pokazuju da eterično ulje licee pomaže u ublažavanju stresa i poboljšanju raspoloženja. Djeluje na smanjenje osjećaja napetosti, tuge i anksioznosti te može pomoći prilikom nesanice. Eterično ulje licee često se koristi u aromaterapiji zbog svog snažnog mirisa, za koji se vjeruje da povećava mentalnu bistrinu te poboljšava fokus i koncentraciju. Kada se udiše, osvježavajući miris eteričnog ulja licee stimulira mozak i potiče osjećaj smirenosti i opuštenosti.

Ovo eterično ulje bogato je antioksidansima, što ga čini popularnim sastojkom u proizvodima za njegu kože. Izvrstan je saveznik za postizanje zdravog tena i sjaja kože te smanjenje vidljivosti pora. Koristi se za liječenje različitih kožnih bolesti. Ima antibakterijsko djelovanje čime doprinosi eliminaciji i sprječavanju nastanka infekcija. Eterično ulje licee odlično je za masnu kožu i kožu sklonu aknama, a zbog atraktivnog mirisa omiljeni je sastojak emulzija za njegu tijela.

Eterično ulje licee tradicionalno se koristi za tretiranje probavnih smetnji i bolova u tijelu jer potiče rad i normalnu funkciju probavnog sustava. Njegova antibakterijska i antifungalna svojstva mogu pomoći u uklanjanju štetnih bakterija i promicanju zdravlja probavnog sustava.

Licea prirodni repelent

Eterično ulje licee može poslužiti i kao prirodni repelent protiv komaraca zbog svoje jake arome i insekticidnih svojstava. Miris eteričnog ulja licee odbija komarce, muhe i mrave što ga čini učinkovitom i prirodnom alternativom kemijskim insekticidima. Upravo se zbog toga eterično ulje licee nalazi u našem proizvodu Repellent KIDS, prirodnom repelentu za djecu. Repellent KIDS izvrstan je proizvod za učinkovitu zaštitu od komaraca i insekata koji omogućava izbjegavanje štetnih utjecaja DEET-a. Izuzetno je nježan na koži te je prikladan za primjenu kod djece od 6 mjeseci starosti. Zbog visokokvalitetne formulacije ne ostavlja mastan trag na koži i odjeći pa ga rado upotrebljavaju kako djeca, tako i odrasli s osjetljivom kožom.

Eterično ulje licee možete pronaći i u setu 100% prirodnih eteričnih ulja AROMA SET CITRUS. Ovaj set sastavljen je od svima omiljenih citrusnih eteričnih ulja, a osvježavajuće note unijet će vedrinu u svaki dan. Osim eteričnog ulja licee, u setu se još nalaze 100% prirodna čista eterična ulja slatke naranče i limuna.

Ako se tek upoznajete s čarima aromaterapije, za vas je idealan AROMA STARTER SET u kojem se, uz osnovna eterična ulja, nalazi i ultrazvučni difuzer Ocelia. Ultrazvučni difuzer u prostor emitira laganu vodenu maglicu koja raspršuje eterična ulja i ugodno vlaži zrak. Vrlo je jednostavan za uporabu, elegantan i lagan, a sadrži i tajmer kako bi se mogao automatski zaustaviti nakon 30 minuta ili kada nestane vode. Aroma starter set sadrži šest osnovnih 100% prirodnih eteričnih ulja idealnih za terapijske svrhe i za primjenu u difuzerima. Osim eteričnog ulja licee, u ovom ćete setu još pronaći 100% prirodna eterična ulja. Čajevac, lavanda, eukaliptus, metvica i slatka naranča koji stvaraju ugodni olfaktorni ambijent u svakom životnom ili radnom prostoru.

[1] https://doi.org/10.1016/j.apjtb.2015.05.007

Podijeli:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin