Sretan Božić:)

Sretan Božić:)

 

Dragi moji Floresovci, 

približio nam se Božić i datumom i bliskošću, jurimo kao male jurilice da pozavršavamo sve obveze, da postavimo sve ukrase, da kupimo sve poklone - slatke brige. 

 

 

Jednom me je moj mudri mentor upitao: “Kakvog je okusa, kakvog je mirisa, koje je boje i kojeg zvuka – uspjeh?”  Želim vam postaviti to isto pitanje, razmislite kakve karakteristike ima uspjeh za vas, odnosno što je vaš uspjeh?

Većinom mislimo da je uspjeh povezan s onim što profesionalno radimo ali to je jedan njegov mali dio.  Naime, svi mi imamo ugrađeni set vrijednosti kojega ne moramo biti ni svjesni. Uspjeh je pojam, misao ili osjećaj koji je vrlo rano usađen u nesvjesni dio ličnosti.

Zašto vam piričam o uspjehu neposredno prije Božića? Vjerojatno zato što je Božić uspjeh sam po sebi, svete knjige svjedoče da je jedno malo dijete rođeno u štalici uspjelo donijeti svijetu vjeru, ljubav, zajedništvo,  sjećanje na to isto dijete okuplja i nakon dvije tisuće godina milijune ljudi u njegovu slavu. 

 

 

Ukoliko je okus uspjeha sladak (za mene jest) onda je sasvim logično da slavimo uz kolače, da se udobrovoljavamo i tješimo slatkim. Miris, moje omiljeno područje, sigurno znate da okus ovisi o mirisu, tako su i slatki mirisi osnovni mirisi slavlja i uspjeha, slavimo uz klinčić, cimet, naranču, mandarinu, jelu, bor…. Ostalo prepuštam vašoj mašti!

Ono što toplo preporučam: “Stvorite idealan ambijent Božića; mirisom, okusom, bojom, zvukom, dojmom! Sva gore navedena eterična ulja savršeno odgovaraju božićnom ugođaju, uz prekrasne slastice, savršeno okićene jelke, božićne pjesme i njegovanu domaćicu ovaj Božić ne može biti nezapamćen.

 

Dragi moji uživajte, želim Vam svako dobro, ljubav, mir i veselje!!!!  

Komentari