M-plus Kids 100 g

Premium cvjetni med s dodatkom propolisa, peludi i organskog ulja crnog kima

Pakiranje: 100 g

 

104,50kn
-
+

Opis

M Plus kids, potpuno prirodni dodatak prehrani, idealna je potpora zdravom rastu i razvoju djece. Pomaže ojačati prirodnu obranu organizma te potiče izdržljivost. Koristi se kod učestalih infekcija različitog porijekla, smanjenog apetita i iscrpljenosti. 

Med

Fascinantno je da je potrebno preko 60 000 pčela, koje zajedno mogu preputovati oko 80 000 km i posjetiti više od 2 milijuna cvjetova, da bi proizvele oko pola kilograma meda. *

Ljekovita svojstva meda dokumentirana su u najstarijim medicinskim literaturama. Koristili su ga stari Egipćani, a njegovo antibakterijsko i antimikrobno djelovanje dokumentirano je još u doba Antike. Izvrstan je u stanjima oslabljenosti organizma, prirodno podiže razinu energije, te potiče imunološki odgovor organizma kod prehlada i viroza.

http://www.honey.com/honey-at-home/learn-about-honey

Ulje crnog kima, organski uzgoj

Ulje crnog kima (Nigella sativa) dobiva se hladnim prešanjem sjemenki egipatskog crnog kima. S uljem crnog kima u organizam dospijevaju višestruko nezasićene masne kiseline primjerice linolna i gama linolenska kiselina. One omogućavaju sintezu značajnih imuno-regulacijskih tvari kao npr. prostagandina. Redovitom konzumacijom ulja crnog kima prekidaju se bolesne imunološke reakcije, koje mogu biti uzrokom brojnih kroničnih oboljenja od akni, preko peludne hunjavice do raka.*

*dr. P. Schleicher, dr. M. Saleh :”Liječiti prirodno crnim kimom”.

 

Propolis

Propolis je smolasta smjesa koju pčele prikupljaju sa pupoljaka stabala, kore drveća... Prikupljanjem propolisa se bavi samo mali broj pčela koje imaju taj odgovoran zadatak. Unosom u košnicu upotrebljavaju ga za izgradnju ulaza (lat. "pro" ispred i "polis" grada), zatvaranje pukotina na košnici, sterilizaciju saća. Propolis sadrži više od 200 sastavnica (biljne smole, balzami, vosak, pelud, organske kiseline, terpeni, flavonidi). Farmakološki najvažniji su flavonidi kojima se pripisuju mnoga terapijska djelovanja: antioksidativno, antibakterijsko, anitvirusno, protuupalno, antitumorsko... Primjenjuje se za prevenciju respiratornih infekcija, kod prvih simptoma prehlada te općenito za podizanje energije u organizmu.

Pelud

Pelud su muške biljne stanice koje su od presudnog značaja za razmnožavanje biljnih vrsta. Nastaje tako što pčele letom od cvijeta do cvijeta skupljaju pelud te u kombinaciji s medom i nektarom stvaraju male granulice veličine riže, Pelud je, osim za pčele, vrlo vrijedan biološki materijal i za ljudsko zdravlje jer sadrži sve bitne nutrijente potrebne čovjekovom organizmu. Sadrži i do 40% bjelančevina, esencijalne amino kiseline, vitamine (uključujući B-kompleks i folnu kiselinu), enzime, polifenole, lecitin.*

Najveća zanimljivost je da se pelud ne može sintetizirati u laboratoriju. Unatoč brojnim pokušajima i kombinacijama svih poznatih sastavnica, kada se takva "umjetna" pelud stavila u košnice - pčele su počele odumirati.

U kineskoj tradicionalnoj medicini pelud se smatra energetskim i nutritivnim tonikom. Poboljšava izdržljivost, smanjuje period oporavka od bolesti, regulira probavni sustav, koristi se za poticanje apetita i kod pothranjenosti.

http://www.mercola.com/article/diet/bee_pollen.htm

Značajke

Primjena

Djeca 2-6 godina: 1 žličica od kave 3 puta dnevno 

Djeca iznad 6 godina: 1 čajna žličica 3 puta dnevno

Upozorenje:

Ne preporuča se trudnicama i dojiljama. 

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnotežene prehrane. 

Preporučene dnevne količine ne smiju se prekoračiti. 

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se savjetovati s liječnikom prije uzimanja. 

Čivati dalje od svjetla i topline, na temperaturi manjoj od 25 °C. Čivati van dohvata djece. 

Recenzije (0)

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!
    Loše           Dobro
DEA FLORES D.O.O ©2015.